Buradasın
Hindistan cevizinden dondurma nasıl sertleştirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizinden dondurmanın sertleşmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hindistan Cevizi Sütü ve Şeker Karışımı: Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp, şeker eriyip süt kaynama noktasına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın 12.
- Nişasta ve Süt: Ayrı bir kasede nişasta ve sütü karıştırıp çırpın 1.
- Salep ve Krem Şanti: Kaynayan Hindistan cevizli süte nişastalı karışımı ve salebi ekleyip bir taşım daha kaynatın 1. Ardından krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla iyice karıştırın 12.
- Hindistan Cevizi Eklenmesi: Hindistan cevizinin bir kısmını karışıma ekleyip dondurma kalıplarına dökün 12.
- Buzlukta Dinlendirme: Dondurmaları buzlukta 8 saat kadar dinlendirin 12.
Bu şekilde hazırlanan dondurma, sert ve ferahlatıcı bir kıvam alacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: