• Buradasın

    Hindistan cevizinden dondurma nasıl sertleştirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hindistan cevizinden dondurmanın sertleşmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Hindistan Cevizi Sütü ve Şeker Karışımı: Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp, şeker eriyip süt kaynama noktasına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın 12.
    2. Nişasta ve Süt: Ayrı bir kasede nişasta ve sütü karıştırıp çırpın 1.
    3. Salep ve Krem Şanti: Kaynayan Hindistan cevizli süte nişastalı karışımı ve salebi ekleyip bir taşım daha kaynatın 1. Ardından krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla iyice karıştırın 12.
    4. Hindistan Cevizi Eklenmesi: Hindistan cevizinin bir kısmını karışıma ekleyip dondurma kalıplarına dökün 12.
    5. Buzlukta Dinlendirme: Dondurmaları buzlukta 8 saat kadar dinlendirin 12.
    Bu şekilde hazırlanan dondurma, sert ve ferahlatıcı bir kıvam alacaktır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hindistan cevizi dondurma file nasıl yapılır?

    Hindistan Cevizli Dondurma Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 litre Hindistan cevizi sütü - 1 su bardağı toz şeker - 1,5 yemek kaşığı nişasta - Yarım çay bardağı süt - 20 g salep - 1 paket krem şanti - Üzeri için 4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi Yapılışı: 1. Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. 2. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. 3. Nişastayı ayrı bir kaseye alın, sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin. 4. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın, salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 5. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. 6. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın ve dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. 7. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.