Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bolca hindi Akdeniz soslu tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Akdeniz soslu hindi için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Akdeniz Soslu Hindi Ravioli Tarifi 1:
Malzemeler:
- Harç için: 250 gr. Pınar Hindi but kuşbaşı, 100 gr. Pınar Tereyağı, 50 gr. galeta unu, 100 gr. parmesan peyniri, 1 adet yumurta, 4 gr. taze adaçayı, 4 gr. karabiber, 4 gr. tuz 1.
- Hamur için: 300 gr. un, 2 adet yumurta, 0.5 lt. su, 5 gr. çiçek yağı 1.
- Sos için: 80 gr. zeytinyağı, 80 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin, 80 gr. çekirdeksiz siyah zeytin, 60 gr. kiraz domates, 2 dal taze biberiye, 8 adet taze fesleğen yaprağı, 1 diş sarımsak, 8 gr. karabiber, 15 gr. tuz 1.
Hazırlanışı:
- Mermer bir tezgah üzerinde un, yumurta, su ve çiçek yağını yoğurup hamuru hazırlayın 1.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 mm kalınlığında açın 1.
- Birinin üzerine çırpılmış yumurta veya su sürün 1.
- Hazırladığınız harçtan aldığınız küçük parçaları aralıklı olarak bu hamurun üzerine sıralayın 1.
- Üzerine diğer hamuru yayın 1.
- Orta kısmından başlayarak elinizle bastırarak, harcın etrafındaki hamurların birbirine yapışmasını sağlayın 1.
- Tırtıllı kesme rulosuyla kesin 1.
- 5 litre kaynamış suya tuz, 1-2 diş sarımsak, zeytinyağı ve defne yaprağı ilave edip raviolileri haşlayın 1.
- Sarmısak ve taze biberiye yapraklarını zeytinyağında çevirin 1.
- İçine zeytin tanelerini, taze baharatları ve raviolileri ekleyip 1-2 dakika sote yapın 1.
- Kiraz domatesleri fritözde kızartıp yemeğe ekleyin 1.
Servis önerisi: Raviolileri çukur bir tabağa koyun, parmesan peyniri serpiştirip üzerini patlıcan dilimi, limon dilimi kurusu ve yufka ile süsleyerek servise hazır hale getirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: