Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bolca hindi ile Akdeniz soslu pişirme tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 250 gr. Pınar Hindi but kuşbaşı 1
- 100 gr. Pınar Tereyağı 1
- 50 gr. galeta unu 1
- 100 gr. parmesan peyniri 1
- 1 adet yumurta 1
- 4 gr. taze adaçayı 1
- 4 gr. karabiber, 4 gr. tuz 1
- 300 gr. un 1
- 2 adet yumurta 1
- 0.5 lt. su 1
- 5 gr. çiçek yağı 1
- 80 gr. zeytinyağı 1
- 80 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin 1
- 80 gr. çekirdeksiz siyah zeytin 1
- 60 gr. kiraz domates 1
- 2 dal taze biberiye 1
- 8 adet taze fesleğen yaprağı 1
- 1 diş sarımsak, 8 gr. karabiber, 15 gr. tuz 1
Hazırlanışı:
- Mermer bir tezgah üzerinde un, yumurta, su ve çiçek yağını yoğurup hamuru hazırlayın 15.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 15.
- Hindi but kuşbaşı etleri, ceviz büyüklüğünde tereyağı, galeta unu, yumurta, taze adaçayı, tuz ve karabiberle birlikte robotta hafif dişli kıvamda ezin 15.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 mm. kalınlığında açın 15.
- Birinin üzerine çırpılmış yumurta veya su sürün 15.
- Hazırladığınız harçtan aldığınız küçük parçaları aralıklı olarak bu hamurun üzerine sıralayın 15.
- Üzerine diğer hamuru yayın 15.
- Orta kısmından başlayarak elinizle bastırarak, harcın etrafındaki hamurların birbirine yapışmasını sağlayın 15.
- Tırtıllı kesme rulosuyla kesin 15.
- 5 litre kaynamış suya tuz, 1-2 diş sarımsak, zeytinyağı ve defne yaprağı ilave edip raviolileri haşlayın 15. 11
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: