Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hicaz pilavının özelliği, yahnili bir pilav olması ve lezzetinin temel sırrının kullanılan malzemelerde saklı olmasıdır 12.
Hicaz pilavının bazı özellikleri:
- Sadeyağ kullanımı 123. Pilavda, Osmanlı'da "revgan-i sade" adıyla anılan, koyun veya küçükbaş hayvanlardan elde edilen tereyağının saflaştırılmasıyla üretilen sadeyağ kullanılır 123.
- Koyun eti 123. Pilav, koyun eti ile harmanlanır 123.
- Tarihi önem 1. Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan hicaz pilavı, saray mutfağından esnaf lokantalarına kadar birçok yerde yapılmıştır 12.
- Dengeli tat 1. Yahni ile harmanlanan pilav, dengeli bir tat sunar 1.
- Besleyicilik 1. Sadeyağ ve koyun eti, pilavı zengin bir protein kaynağı haline getirir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: