Buradasın
Hendek fırın kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hendek fırın kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gram dana kıyma 1
- 2 adet kapya biber (minik minik doğranmış) 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
- 1 adet domates 1
- 1 adet soğan 1
- 2 adet yeşil biber 1
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Derin bir kaseye kıymayı ekleyin 1.
- Üzerine doğradığınız kapya biberleri ekleyin 1.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin 1.
- Ahşap şişlere takın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Sebzeleri 2'ye ve 4'e bölün 1.
- Yağladığınız fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerine kebabı dizin 1.
- Yağı üzerine gezdirin 1.
- 190 dereceye ayarlı, alt-üst şeklindeki fırında 35-40 dakika pişirin 1.
Not: Fırını fanlı ayarda tercih etmemelisiniz, aksi takdirde etler kuruyabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: