Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır eriştelerin neden haşlanmadığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, erişte pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Haşlayarak pişirme 15. Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür 5.
- Demleyerek pişirme 15. Erişteler tavaya alınır ve üzerine bir miktar su konur 5. Suyu çektikleri zaman erişteler yemeğe hazır hale gelerek servis edilir 5.
- Kavurarak pişirme 15. Tavaya yağ alınır ve erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur 5. Kavrulan eriştelere su eklenerek pişmeye bırakılır 5.
- Kızartarak pişirme 15. Erişteler öncelikle haşlanır 5. Haşlanan erişteler süzülerek sudan çıkartılır 5. Tavada tereyağı eritilir ve yağda erişteler hafifçe kızartılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: