Haytalı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: Muhallebisi için: 2,5 yemek kaşığı toz şeker; 2,5 su bardağı su; 3 yemek kaşığı mısır nişastası; 1/2 su bardağı soğuk süt. Buzlu su için: 2 su bardağı su; 1 yemek kaşığı gül suyu; 1/2 çay bardağı toz şeker; 1/8 çay kaşığı kırmızı gıda boyası. Üzeri için: 3 top vanilyalı dondurma. Yapılışı: 1. Muhallebisi için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. 2. Mısır nişastasını süte ekleyip karıştırın. 3. Nişastalı süt karışımını, kaynayan şekerli suya ilave edin ve koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. 4. Karışımı borcam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. 5. Buz için, su, şeker, gül suyu ve gıda boyasını karıştırıp buzluğa koyun. 6. Muhallebi soğuduktan sonra dilimleyin ve bir kaseye alın. 7. Üzerine buzluktan çıkardığınız buzu kırarak ekleyin. 8. Son olarak bir top vanilyalı dondurma ilave edip servis edin. Gıda boyası kullanmak istemezseniz, pembe renk için gül şurubu veya pancar suyu kullanabilirsiniz.