Havyar, genellikle şu şekillerde tüketilir:
- Kahvaltıda: Kızarmış ekmek veya blini (minik krep) üzerine tereyağı ile birlikte yenir 13.
- Öğle yemeğinde: Taze soğan ve limonla birlikte sunulur 15.
- Sushi yapımında: Sushi yapımında kullanılan bir besindir 1.
- Kutlama gecelerinde: Alkollü içeceklerin yanında servis edilir 1.
Havyar, kutusu açılmadan 5 hafta, açıldıktan sonra 5 gün içinde tazeliğini kaybeder, bu yüzden kısa sürede tüketilmesi önerilir 13.
Havyar sunumu için bazı öneriler:
- Havyar, buzdolabından çıkarıldıktan sonra serinliğini korumak için kasenin içine buz konularak servis edilmelidir 13.
- Metal kaşık kullanılmamalıdır; havyar kaşığı olarak bilinen, sapları gümüş, ucu ise cam, plastik veya sedeften oluşan özel kaşıklar kullanılmalıdır 135.
- Yanında haşlanmış yumurta beyazı ve sarısı, ince doğranmış frenk soğanı, kapari veya crème fraîche gibi garnitürler sunulabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: