Havyar, genellikle şu şekillerde tüketilir: Kahvaltıda: Kızarmış ekmek veya blini (minik krep) üzerine tereyağı ile birlikte yenir. Öğle yemeğinde: Taze soğan ve limonla birlikte sunulur. Sushi yapımında: Sushi yapımında kullanılan bir besindir. Kutlama gecelerinde: Alkollü içeceklerin yanında servis edilir. Havyar, kutusu açılmadan 5 hafta, açıldıktan sonra 5 gün içinde tazeliğini kaybeder, bu yüzden kısa sürede tüketilmesi önerilir. Havyar sunumu için bazı öneriler: Havyar, buzdolabından çıkarıldıktan sonra serinliğini korumak için kasenin içine buz konularak servis edilmelidir. Metal kaşık kullanılmamalıdır; havyar kaşığı olarak bilinen, sapları gümüş, ucu ise cam, plastik veya sedeften oluşan özel kaşıklar kullanılmalıdır. Yanında haşlanmış yumurta beyazı ve sarısı, ince doğranmış frenk soğanı, kapari veya crème fraîche gibi garnitürler sunulabilir.