Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu Bonbon Tarifi için gerekli malzemeler:
- 1/4 kilo havuç 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- 20 adet petibör bisküvi 1;
- 1 su bardağı meyveli müsli 1;
- 1/4 su bardağı su 1;
- 1 paket hazır beyaz çikolata sosu 1.
Hazırlanışı:
- Havuçları rendeleyip 1 su bardağı şeker ve yarım bardağı su ile birlikte, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Rondo da bisküvileri parçalayın 1.
- Havuçlar soğuyunca geniş bir kaba alın, müsli ve bisküvileri de ekleyip yoğurun 1.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, her birine 1 er adet kürdan batırın 1.
- Beyaz çikolata sosuna batırıp servis tabağına alın 1.
- Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapın 1.
Alternatif bir havuçlu bonbon tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 kg havuç 2;
- 2 su bardağı şeker 2;
- 3 ½ paket petibör bisküvi 2;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 2;
- 2 su bardağı öğütülmüş badem veya ceviz 2;
- Hindistan cevizi rendesi 2.
Hazırlanışı:
- Havuçları rendenin ince tarafından rendeleyin 2.
- Havuçları 2 bardak şeker ve bir bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin 2.
- Tarçın, tereyağı ve badem ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın 2.
- Havuç soğuduktan sonra rondoda öğütülmüş bisküvi ekleyerek yoğurun 2.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın 2.
- Hindistan cevizine bulayıp servise sunun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: