• Buradasın

    Havuç tatlısı ile bonbon nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuçlu Bonbon Tarifi:
    Malzemeler:
    • 4 adet büyük havuç 1;
    • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker 1;
    • Yarım paket sade pötibör bisküvi 1;
    • 1 kase Hindistan cevizi 1.
    Hazırlanışı:
    1. Havuçları ince ince rendeleyin 1.
    2. Rendelenmiş havuçları şekerle beraber ocakta kısık ateşte, kapak kapalı olarak pişirin 1.
    3. Havuçlar suyunu çekip iyice yumuşayınca altını kapatın 1.
    4. Bisküviyi irili ufaklı içine kırın 1. Cıvık olduysa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz 1.
    5. Ilıdığında, ellerinizi ıslatarak top şekli verin ve Hindistan cevizine bulayın 1.
    6. Dolapta biraz dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
    Alternatif Tarif:
    Malzemeler:
    • 4 su bardağı havuç rendesi (300 gr) 3;
    • 1 su çay bardağı toz şeker 3;
    • 1 çay bardağı su 3;
    • 22-24 adet pötibör bisküvi (kakaolu pötibör) 3;
    • 1 çay kaşığı tarçın 3;
    • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 3.
    Hazırlanışı:
    1. Havuçları rendeleyin, şeker ve su ile birlikte tencereye alın 3.
    2. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 3.
    3. Suyunu çeken havuçları ılınmaya bırakın 3.
    4. Rondoda çektiğiniz bisküvi, tarçın ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek yoğurun 3.
    5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak toplar yapın 3.
    6. File antep fıstığı ya da Hindistan cevizine bulayarak servis yapın 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish kitchen counter scattered with crushed biscuits, melted margarine, cocoa powder, and lemon zest, with a pair of hands shaping small chocolate-coated bonbon balls on a decorative serving plate.

    Bonbon tatlısı nasıl yapılır?

    Bonbon tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: İç harcı için: 200 ml krema, 160 gram bitter çikolata, 200 gram bayat kek veya 1 paket hazır kek. Kaplamak için: 160 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Kremayı bir tencereye alarak ısıtın. 2. Kaynamadan hemen önce ocaktan alıp içine 160 gram çikolatayı minik parçalar halinde ekleyip karıştırın. 3. Ufak parçalara ayırdığınız keki geniş bir kaseye alın ve ılık haldeki çikolatalı karışımı üzerine dökün. 4. Bir spatulayla karıştırıp malzemelerin bütünleşmesini sağlayın. 5. Harcı toparlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak şekil verin. 6. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 7. Erittiğiniz çikolataya batırarak her tarafını kaplayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye alın. 8. Bir kısmının üzerine çikolatayla kapladıktan sonra Hindistan cevizi serpin. 9. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Alternatif bonbon tatlısı tarifleri için yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.
    A golden-brown carrot dessert topped with fluffy white whipped cream, garnished with crushed pistachios, resting on a ceramic plate in a sunlit Turkish kitchen.

    Havuç tatlısı krem şanti ile yapılır mı?

    Evet, havuç tatlısı krem şanti ile yapılır. Krem şantili havuç tatlısı tarifinde, krem şanti süt veya su ile çırpıldıktan sonra havuç karışımının üzerine yayılır. Ayrıca, Dr. Oetker'in havuç tatlısı tarifinde de krem şanti kullanılmaktadır.
    A rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen holds a freshly baked carrot cake topped with swirls of creamy cheese frosting, fluffy whipped cream, and rich chocolate ganache, garnished with grated coconut and carrot shavings.

    Havuçla en güzel hangi krema gider?

    Havuçla en güzel giden krema, sıvı krema olarak belirtilmiştir. Havuç ve sıvı krema ile yapılan bazı tarifler şunlardır: Muhallebili Havuç Tatlısı; Kremalı ve Zerdeçallı Sebze Yemeği; Havuçlu ve Cevizli Cheesecake; Havuçlu Panna Cotta.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a bowl of grated carrots, crushed walnuts, baby biscuits, sugar, cinnamon, and vanilla, with shredded coconut sprinkled nearby, evoking warmth and tradition.

    Havuçlu bonbonun içine ne konur?

    Havuçlu bonbonun içine aşağıdaki malzemeler konur: 1 su bardağı kıyılmış ceviz; 1 kg. iri havuç rendesi; 1/2 paket bebe bisküvisi; 1 su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket vanilya. Ayrıca, hindistan cevizi rendesi de süslemek için kullanılabilir.

    Havuç topuna hangi bisküvi konur?

    Havuç toplarında kullanılabilecek bisküviler: Petibör bisküvi. Yulaflı bisküvi. Bisküvileri tamamen un haline getirmek yerine hafif iri taneli bırakmak, tatlının dokusunu daha keyifli hale getirir.

    Muhallebili havuç tatlısı kaç saat bekletilir?

    Muhallebili havuç tatlısının buzdolabında en az 2 saat bekletilmesi önerilir. Tatlıyı bekletirken, muhallebinin üzerinin kabuk tutmaması için üzerini streç filmle kapatabilirsiniz.

    Havuç tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Havuç tatlısı malzemeleri: Havuç tatlısı için: 750 gram havuç (kabuğu soyulmuş, orta boy 9-10 adet); 1,5 su bardağı şeker; 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş); 1 su bardağı su; 1 çay bardağı hindistan cevizi; 1 paket vanilya; 2 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı buğday nişastası. Muhallebi için: 4 su bardağı süt; 2,5 yemek kaşığı un; 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası; 4 yemek kaşığı şeker; 1 paket krem şanti tozu. Havuçlu karışım için: 500 gram havuç; 1 su bardağı toz şeker; 5-6 adet sade petit beurre bisküvi; 0,5 çay bardağı fındık kırığı. Üzeri için: 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi.