Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu Bonbon Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet büyük havuç 1;
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker 1;
- Yarım paket sade pötibör bisküvi 1;
- 1 kase Hindistan cevizi 1.
Hazırlanışı:
- Havuçları ince ince rendeleyin 1.
- Rendelenmiş havuçları şekerle beraber ocakta kısık ateşte, kapak kapalı olarak pişirin 1.
- Havuçlar suyunu çekip iyice yumuşayınca altını kapatın 1.
- Bisküviyi irili ufaklı içine kırın 1. Cıvık olduysa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz 1.
- Ilıdığında, ellerinizi ıslatarak top şekli verin ve Hindistan cevizine bulayın 1.
- Dolapta biraz dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
Alternatif Tarif:
Malzemeler:
- 4 su bardağı havuç rendesi (300 gr) 3;
- 1 su çay bardağı toz şeker 3;
- 1 çay bardağı su 3;
- 22-24 adet pötibör bisküvi (kakaolu pötibör) 3;
- 1 çay kaşığı tarçın 3;
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 3.
Hazırlanışı:
- Havuçları rendeleyin, şeker ve su ile birlikte tencereye alın 3.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Suyunu çeken havuçları ılınmaya bırakın 3.
- Rondoda çektiğiniz bisküvi, tarçın ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek yoğurun 3.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak toplar yapın 3.
- File antep fıstığı ya da Hindistan cevizine bulayarak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: