Buradasın
Hatay usulü tepsi kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü tepsi kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gr dana veya kuzu kıyma 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 adet kırmızı kapya biber 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- 1 adet domates 2;
- 1 tutam maydanoz 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2.
Üzeri için:
- 1 adet domates (dilimlenmiş) 2;
- 1 adet yeşil biber (doğranmış) 2;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 2;
- 1 çay bardağı su 2.
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak, biberler, domates ve maydanozu ince ince doğrayın 2.
- Geniş bir kaba kıymayı alın ve üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyin 2.
- Baharatları da ekleyerek iyice yoğurun 2.
- Hazırladığınız kıymalı harcı fırın tepsisine eşit şekilde yayın ve düzleştirin 2.
- Biber salçasını suyla açarak tepsinin üzerine gezdirin 2.
- Dilimlenmiş domates ve biberleri üzerine yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkan tepsi kebabını sıcak sıcak servis edin 2.
Ayrıca, tepsi kebabı yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da vardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: