Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü tepsi kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr dana kıyma 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 1 yeşil biber 1;
- 1 kırmızı biber 1;
- 1 tutam maydanoz 1;
- Tuz, karabiber, kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 su bardağı su 1;
- Yeşil sivri biber 1;
- Domates 1;
- Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Kıymayı bir kaba koyun 1.
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri blenderda doğrayıp kıymanın üstüne ekleyin 1.
- Kıymanız yağsızsa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve baharatları katıp iyice yoğurun 1.
- Harcı fırın tepsisine eşit şekilde yayın 5.
- Salçayı su ile açıp et tepsisinin üzerine dökün 1.
- Biber ve domatesleri tepsinin üzerine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin 3.
- Fırından fırına değiştiği için ara ara kontrol edin 1.
- Sıcak olarak servis edin 5.
Notlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: