Buradasın
Hatay usulü belen tava nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü belen tava yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu eti 35;
- 1 adet soğan 35;
- 2 adet yeşil biber 35;
- 1 adet kırmızı biber 35;
- 2 adet domates 35;
- 4 diş sarımsak 4;
- 1 yemek kaşığı kekik 34;
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 4;
- Tuz 34.
Yapılışı:
- Soğanı, biberleri, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın 4.
- Doğranan sebzelerin üzerine damak zevkinize göre tuz serpip harmanlayın ve bir güvece veya döküm tavaya alıp yayın 4.
- Kekiği serpin, üzerine etleri yayın 4.
- Küp küp doğradığınız tereyağını etlerin üzerine yerleştirin 4.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin, 15 dakikada bir karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin (ortalama 1 saat) 4.
Hatay usulü belen tava, pilav ve salata eşliğinde servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: