Buradasın
Hatay usulü belen tava nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay usulü belen tava yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g dana veya kuzu kuşbaşı 23;
- 3 adet domates 2;
- 1 adet orta boy soğan 2;
- 1 adet kırmızı biber 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 su bardağı sıcak su 2;
- 100 g tereyağı 2.
Yapılışı:
- Sebzeleri hazırlama: Domatesleri küp küp, soğanı yemeklik, biberleri ince uzun doğrayıp küçük küçük kesin 2. Sarımsağı ince ince kıyın 2.
- Malzemeleri karıştırma: 28 cm'lik fırın kabına önce kuşbaşı eti, ardından doğradığınız sebzeleri alın 2. Üzerine pul biber, kekik, karabiber, tuz ekleyip elinizle karıştırın 2.
- Sos hazırlama: Sıcak suya domates salçası ekleyip karıştırın 2.
- Pişirme: Salçalı suyu yemeğin üzerine gezdirin, küp küp kestiğiniz tereyağını aralıklı olarak yerleştirin 2. 200 derece fırında 1 saat 20 dakika pişirin 2. Ara ara kapağı açıp yemeği karıştırın 2.
- Servis: Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis edin 2.
Püf noktaları:
- Etin sert kalmaması için tuzun son aşamada eklenmesi önerilir 2.
- Fırında pişirme süresi, etin türüne bağlı olarak uzayabilir 2.
- Tarifte tereyağı yerine margarin veya zeytinyağı kullanılabilir 2.
- Yemeğin lezzetini artırmak için kuzu eti ve kuyruk yağı eklenebilir 2.
- Güveç yerine borcam veya fırın tepsisi kullanılabilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: