Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Belen tava yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Taze et kullanımı: Taze ve kaliteli et tercih edilmelidir 14.
- Doğrama: Et iri parçalar halinde, sebzeler ise iri küp şeklinde doğranmalıdır 13.
- Pişirme kabı: Demir döküm tava kullanılmalıdır 125.
- Tereyağı: Eritilmiş tereyağı kullanılmalıdır, miktarı isteğe göre ayarlanabilir 14.
- Pişirme süresi: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilmelidir 14.
- Folyo kullanımı: İlk pişirme sonrası folyo ile kaplanarak suyun muhafaza edilmesi sağlanmalıdır 3.
- Üzeri kızartma: Folyo çıkarıldıktan sonra ızgarada üzeri kızartılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: