Hatay usulü belen tava yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram kuzu eti; 1 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 1 adet kırmızı biber; 2 adet domates; 4 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı kekik; 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; Tuz. Yapılışı: 1. Soğanı, biberleri, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. 2. Doğranan sebzelerin üzerine damak zevkinize göre tuz serpip harmanlayın ve bir güvece veya döküm tavaya alıp yayın. 3. Kekiği serpin, üzerine etleri yayın. 4. Küp küp doğradığınız tereyağını etlerin üzerine yerleştirin. 5. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin, 15 dakikada bir karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin (ortalama 1 saat). Hatay usulü belen tava, pilav ve salata eşliğinde servis edilebilir.