• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Hatay biberli ekmek içinde ne var?

    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı
    • #Malzemeler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hatay biberli ekmeğin içinde bulunan malzemeler şunlardır:
    • Hamur: Mayalı hamur 13.
    • Harç: Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zahter, isteğe bağlı olarak soğan ve zeytinyağı veya ay çiçek yağı 1.
    • Baharatlar: Pul biber, kimyon, kekik 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tr.wikipedia.org
        1
      2. aa.com.tr
        2
      3. cokokuyancokgezen.com
        3
      4. antakyagazetesi.com
        4
      5. mutajans.com
        5
    • Biber salçası nasıl hazırlanır?

    • Hatay mutfağında hangi baharatlar kullanılır?

    • Hatay biberli ekmek nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Biberli ekmekte hangi salça kullanılır?

    Biberli ekmek yapımında domates salçası ve biber salçası kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Salça
    5 kaynak

    Biberli ekmeğin içine hangi baharatlar konur?

    Biberli ekmeğin içine genellikle şu baharatlar konur: kişniş, kekik, çörek otu, susam. Ayrıca, karabiber, pul biber, nane veya sumak gibi baharatlar da kullanılabilir. Baharatların miktarı ve türü, kişisel damak zevkine göre değişebilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    5 kaynak

    Biberli ekmek malzemeleri nelerdir?

    Biberli ekmek malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 2 su bardağı ılık su - 1 paket kuru maya - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 6 su bardağı un (gerekirse miktar artırılabilir) Biberli harç için: - 8 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası - 2 yemek kaşığı acı biber salçası - 4 adet orta boy kuru soğan - 10 yemek kaşığı lor peyniri veya taze çökelek - 6 yemek kaşığı kavrulmuş susam - 3 yemek kaşığı dağ kekiği (kurutulmuş nane şeklinde olandan) - 2 çay bardağı kadar zeytinyağı - İsteğe göre 1,5 çay kaşığı kişniş Ayrıca, üzerine serpmek için çörek otu ve kekik de kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    5 kaynak

    Biberli Ekmek hamuru nasıl yapılır?

    Biberli Ekmek Hamuru Yapımı: Malzemeler: - Yarım paket yaş maya - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 su bardağı ılık su - Aldığı kadar un Yapılışı: 1. Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. 2. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. 5. Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin. Bu tarif, Hatay usulü biberli ekmek için temel bir hamur yapımıdır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Biberli ekmeğin hamuruna süt konur mu?

    Evet, biberli ekmeğin hamuruna süt konur. Örneğin, yemek.com'daki biberli ekmek tarifinde, hamurun hazırlanması için 1 su bardağı süt kullanıldığı belirtilmektedir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #HamurUrunleri
    5 kaynak

    Biberli Ekmek neden acı olur?

    Biberli ekmek, içeriğinde acı biber veya biber salçası kullanılması nedeniyle acı olur.
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    • #Biber
    5 kaynak

    Biberi ekmek harcı nasıl hazırlanır?

    Biberli ekmek harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 soğan - 5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 su bardağı susam - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 çay kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı kimyon Hazırlanışı: 1. Yemeklik doğradığınız soğanları 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 2. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. 3. Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu harç, hazırladığınız biberli ekmeğin üzerine sürülerek fırında pişirilecektir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"351c0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fhatay-biberli-ekmek-icinde-ne-var-118300%3Flr%3D213%26ncrnd%3D98047","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7366183431754002383","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754002410634349-9463136223885724258-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"351c1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"351c2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Hatay biberli ekmeğin içinde bulunan malzemeler şunlardır:\n\n* **Hamur**: Mayalı hamur [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Biberli_ekmek)[```3```](https://cokokuyancokgezen.com/katikli-nedir-bilir-misin/).\n* **Harç**: Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zahter, isteğe bağlı olarak soğan ve zeytinyağı veya ay çiçek yağı [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Biberli_ekmek).\n* **Baharatlar**: Pul biber, kimyon, kekik [```2```](https://www.aa.com.tr/tr/turkiyenin-ekmek-kulturu/gastronomi-kenti-hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/2565034)[```4```](https://antakyagazetesi.com/hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Biberli_ekmek","title":"Biberli Ekmek - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Biberli_ekmek"},{"sourceId":2,"url":"https://www.aa.com.tr/tr/turkiyenin-ekmek-kulturu/gastronomi-kenti-hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/2565034","title":"Gastronomi Kenti Hatay'ın 'Acı Lezzeti' Biberli Ekmek","shownUrl":"https://www.aa.com.tr/tr/turkiyenin-ekmek-kulturu/gastronomi-kenti-hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/2565034"},{"sourceId":3,"url":"https://cokokuyancokgezen.com/katikli-nedir-bilir-misin/","title":"Hatay'da Yapılan Katıklı Ekmek (Biberli Ekmek) Nedir?","shownUrl":"https://cokokuyancokgezen.com/katikli-nedir-bilir-misin/"},{"sourceId":4,"url":"https://antakyagazetesi.com/hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/","title":"Hatay’ın Acı Lezzeti “Biberli Ekmek” - Antakya Gazetesi","shownUrl":"https://antakyagazetesi.com/hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.mutajans.com/turkiyenin-ekmek-kulturu-gastronomi-kenti-hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek-16453-haberi","title":"TÜRKİYE'NİN EKMEK KÜLTÜRÜ - Gastronomi Kenti Hatay...","shownUrl":"https://www.mutajans.com/turkiyenin-ekmek-kulturu-gastronomi-kenti-hatayin-aci-lezzeti-biberli-ekmek-16453-haberi"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Hatay biberli ekmek içinde ne var?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Biber salçası nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=Evde+biber+sal%C3%A7as%C4%B1+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Hatay mutfağında hangi baharatlar kullanılır?","url":"/search?text=Hatay+mutfa%C4%9F%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+baharatlar&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Hatay biberli ekmek nasıl yapılır?","url":"/search?text=Hatay+biberli+ekmek+tarifi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Hatay+biberli+ekmek+i%C3%A7inde+ne+var%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7366183431754002383","reqid":"1754002410634349-9463136223885724258-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754002410634349-9463136223885724258-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-68-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"351c3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/ekmek-tarifleri/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/hatay-usulu-biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://soke.com.tr/tarif/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unekutali.com/single-post/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sosyaltarif.com/biberli-ekmekler-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmekte-hangi-salca-kullanilir-680895654","header":"Biberli ekmekte hangi salça kullanılır?","teaser":"Biberli ekmek yapımında domates salçası ve biber salçası kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"#Salça"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataykoy.com/blog/icerik/hatay-usulu-biberli-ekmek-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/hatayin-meshur-biberli-ekmek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/biberli-ekmege-hangi-baharatlar-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nihaletik.com/yemek/ana-yemekler/yoresel-yemekler/biberli-ekmek-hatay-usulu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/biberli-ekmek-ne-demek?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmegin-icine-hangi-baharatlar-konur-3345643090","header":"Biberli ekmeğin içine hangi baharatlar konur?","teaser":"Biberli ekmeğin içine genellikle şu baharatlar konur: kişniş, kekik, çörek otu, susam. Ayrıca, karabiber, pul biber, nane veya sumak gibi baharatlar da kullanılabilir. Baharatların miktarı ve türü, kişisel damak zevkine göre değişebilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Biberli_ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/hatayin-unlu-lezzeti-katikli-ekmek-diger-adiyla-biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/hatay-usulu-biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/biberli-ekmek-lezzetinin-incelikleri-evde-kolayca-nasil-yapilir-65005?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/ev-yapimi-biberli-ekmek-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmek-malzemeleri-nelerdir-1230804214","header":"Biberli ekmek malzemeleri nelerdir?","teaser":"Biberli ekmek malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 2 su bardağı ılık su - 1 paket kuru maya - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 6 su bardağı un (gerekirse miktar artırılabilir) Biberli harç için: - 8 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası - 2 yemek kaşığı acı biber salçası - 4 adet orta boy kuru soğan - 10 yemek kaşığı lor peyniri veya taze çökelek - 6 yemek kaşığı kavrulmuş susam - 3 yemek kaşığı dağ kekiği (kurutulmuş nane şeklinde olandan) - 2 çay bardağı kadar zeytinyağı - İsteğe göre 1,5 çay kaşığı kişniş Ayrıca, üzerine serpmek için çörek otu ve kekik de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/ekmek-tarifleri/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/hatay-usulu-biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/biberli-ekmek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/biberli-ekmek-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/ev-yapimi-biberli-ekmek-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmek-hamuru-nasil-yapilir-1052594679","header":"Biberli Ekmek hamuru nasıl yapılır?","teaser":"Biberli Ekmek Hamuru Yapımı: Malzemeler: - Yarım paket yaş maya - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 su bardağı ılık su - Aldığı kadar un Yapılışı: 1. Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. 2. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. 5. Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin. Bu tarif, Hatay usulü biberli ekmek için temel bir hamur yapımıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemeksozluk.com/kuru-biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sosyaltarif.com/biberli-ekmekler-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2803765-en-kolay-biberli-ekmek-nasil-yapilir-biberli-ekmegin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://annemineli.blogspot.com/2009/11/biberli-ekmekacl.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmegin-hamuruna-sut-konur-mu-4130826529","header":"Biberli ekmeğin hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, biberli ekmeğin hamuruna süt konur. Örneğin, yemek.com'daki biberli ekmek tarifinde, hamurun hazırlanması için 1 su bardağı süt kullanıldığı belirtilmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamururunleri","text":"#HamurUrunleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/biberli-katikli-ekmek-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/biberli-ekmek-nasil-yapilir-biberli-ekmek-malzemeleri-neler-1208477-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://erguvanvakti.blogspot.com/2012/05/biberli-ekmek.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberli-ekmek-neden-aci-olur-3298281408","header":"Biberli Ekmek neden acı olur?","teaser":"Biberli ekmek, içeriğinde acı biber veya biber salçası kullanılması nedeniyle acı olur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/biber","text":"#Biber"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/ekmek-tarifleri/biberli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/biberli-ekmek-lezzetinin-incelikleri-evde-kolayca-nasil-yapilir-65005?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://seflersofrasi.com/biberli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/biberli-ekmek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/hayat-haberleri/biberli-ekmek-tarifi-lezzetli-ve-kolay-bir-tarif-1824251?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/biberi-ekmek-harci-nasil-hazirlanir-713228852","header":"Biberi ekmek harcı nasıl hazırlanır?","teaser":"Biberli ekmek harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 soğan - 5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 su bardağı susam - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 çay kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı kimyon Hazırlanışı: 1. Yemeklik doğradığınız soğanları 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 2. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. 3. Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu harç, hazırladığınız biberli ekmeğin üzerine sürülerek fırında pişirilecektir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"351c4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"351c5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"351cw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}