Tavada biberli ekmek yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı instant maya, 2 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz. İç harcı için: 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük soğan, 15 yemek kaşığı lor peynir, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı kekik, 2 tatlı kaşığı pulbiber, 2 tatlı kaşığı çörekotu, 2 tatlı kaşığı susam, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Hamur hazırlığı: Un yoğurma kabına alınır, üzerine ılık suyla karıştırılmış maya ve şeker ilave edilir, tuz ve zeytinyağı eklenir ve yoğurulur. 2. Dinlenme: Hamur, üzeri kapatılarak yarım ile bir saat arası dinlenmeye bırakılır. 3. İç harcın hazırlanması: Soğan rendelenir ve zeytinyağı ile ocakta pişirilir, soğanlar pişince salça ve baharatlar ilave edilir, altı kapatıldıktan sonra lor peynir eklenir ve karıştırılır. 4. Pişirme: Hamur mandalinadan biraz daha küçük bezelere ayrılır, teflon bir tencere veya kapaklı bir tava ocağa konur ve altı yakılır. Biberli ekmek, çay ile veya ayranla tüketilebilir.