Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlama et yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 800 gram kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz) 3
- 4 adet orta boy patates (iri doğranmış) 3
- 4 adet orta boy havuç (iri doğranmış) 3
- 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş) 3
- 5 su bardağı su 3
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu 3
- 1 yemek kaşığı un 3
- 2-3 çay kaşığı tuz 3
- 1 çay kaşığı tane karabiber 3
- 1 çay kaşığı pul biber 3
- 3 dal maydanoz (ince kıyılmış) 3
Yapılışı:
- Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın 3.
- Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın 3.
- Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin 3.
- Diğer sebzeleri de ilave edin 3.
- Ardından baharatları ilave edin 3.
- Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin 3.
- Arada sırada kontrol ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin 3.
- Sebzeler pişip yumuşamaya başlayınca yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın 3.
- Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında pul biber ekleyin ve maydanozu da ilave edin 3.
- Haşlamayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: