Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hanımeli tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 1
- 1 çay bardağı sıvıyağ 1
- 1 çay bardağı yoğurt 1
- 2 paket kabartma tozu 1
- Aldığı kadar un 1
- Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su 1
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1
Hazırlanışı:
- Geniş bir kaba unu alın ve üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın 1.
- Ardından yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun 1.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 beze yapın ve elinizle yuvarlayarak uzatın 1.
- Uzattığınız bu iki hamuru birbirine dolayarak burgu yapın ve iki ucundan birleştirip simit şeklini verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine yumurta sarısı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Pişen hanımeli tatlısını hemen şerbetin içine atın ve 10-15 dakika bekletip çıkarın 1.
- Üzerlerini kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyin 1.
Çikolatalı hanımeli pasta yapmak için ise farklı bir tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt 2
- 1 yemek kaşığı nişasta 2
- 1 yemek kaşığı un 2
- 2 yemek kaşığı şeker 2
- 2,5 yemek kaşığı kakao 2
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2
- Yarım paket vanilya 2
- 2 paket hanımeli bisküvi 2
- 100 gram bitter çikolata 2
Hazırlanışı:
- Süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin 2.
- Koyu kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatıp tereyağı, vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin 2.
- Ilımaya bıraktığınız muhallebiye elinizle parçaladığınız hanımeli bisküvilerini ekleyip hafifçe karıştırın 2.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya minik porsiyonluk muffin kalıplarına dökerek şekillendirin 2.
- Buzdolabında 2-3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: