Hanımeli tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 çay bardağı yoğurt - 2 paket kabartma tozu - Aldığı kadar un - Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su - Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: 1. Geniş bir kaba unu alın ve üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 2. Ardından yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 beze yapın ve elinizle yuvarlayarak uzatın. 4. Uzattığınız bu iki hamuru birbirine dolayarak burgu yapın ve iki ucundan birleştirip simit şeklini verin. 5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine yumurta sarısı sürün. 6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 7. Pişen hanımeli tatlısını hemen şerbetin içine atın ve 10-15 dakika bekletip çıkarın. 8. Üzerlerini kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyin. Çikolatalı hanımeli pasta yapmak için ise farklı bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: - 2 su bardağı süt - 1 yemek kaşığı nişasta - 1 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı şeker - 2,5 yemek kaşığı kakao - 2 yemek kaşığı tereyağı - Yarım paket vanilya - 2 paket hanımeli bisküvi - 100 gram bitter çikolata Hazırlanışı: 1. Süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. 2. Koyu kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatıp tereyağı, vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. 3. Ilımaya bıraktığınız muhallebiye elinizle parçaladığınız hanımeli bisküvilerini ekleyip hafifçe karıştırın. 4. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya minik porsiyonluk muffin kalıplarına dökerek şekillendirin. 5. Buzdolabında 2-3