Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konsantre meyve suları arasında en bilinenlerden bazıları şunlardır:
- Portakal suyu 14. C vitamini açısından zengindir ve ferahlatıcı bir içecek olarak tercih edilir 4.
- Elma suyu 14. Tatlı ve hafif ekşi bir lezzet sunar, çeşitli tatlılarda ve içeceklerde kullanılır 4.
- Nar suyu 4. Antioksidan açısından zengindir, sağlıklı bir içecek alternatifi olarak öne çıkar 4.
- Üzüm suyu 4. Tatlı ve meyvemsi bir lezzet sunar, şarap sanayinde de kullanılır 4.
- Vişne suyu 35.
Ayrıca, karışık meyve ve sebze suyu konsantreleri de bulunmaktadır 1. Bu konsantreler, farklı meyve ve sebzelerin sularının karıştırılmasıyla elde edilir ve C vitamini, beta-karoten ve diyet lifi gibi birçok besin maddesi içerir 1.
Konsantre meyve suları, su oranının azaltılmasıyla elde edilir ve bu süreçte meyvenin doğal tat ve besin değerlerinin büyük bir kısmı korunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: