Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma suyu konsantresi yapmak için gerekli malzemeler:
- 10 adet elma (tatlı veya ekşi tercihe bağlı) 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 limonun suyu 1;
- 1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Elmaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkartın 15.
- Elmaları iri parçalara kesin 1.
- Elma parçalarını bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte elmalar yumuşayana kadar kaynatın (yaklaşık 15-20 dakika) 1.
- Yumuşayan elmaları bir blenderdan veya el blenderı ile püre haline getirin 1.
- Elde ettiğiniz püreyi bir tülbent veya ince süzgeç yardımıyla süzerek elma suyunu ayırın 1.
- Elma suyunu tekrar tencereye alın, limon suyu ekleyin ve karıştırın 1. Şeker eklemek istiyorsanız şekerinizi ekleyin ve karıştırın 1.
- Karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakın ve suyu buharlaşana kadar koyulaştırın 1.
- Ocaktan alın, oda sıcaklığında soğutun, uygun bir şişeye veya kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın 1.
Bu tarif, 4 elma ile de yapılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: