Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düşük glisemik indeks (GI) daha iyidir çünkü bu tür gıdalar kan şekerini yavaşça ve dengeli bir şekilde yükseltir 23.
GI değerlerine göre besinler şu şekilde sınıflandırılır:
- Düşük GI (55 ve altı): Çoğu meyve ve sebze, baklagiller, tam tahıl ürünleri 23.
- Orta GI (56-69): Tatlı patates, mısır, beyaz şeker, esmer pirinç 23.
- Yüksek GI (70 ve üzeri): Beyaz ekmek, beyaz pirinç, patates, şekerlemeler, hazır meyve suları 23.
Gıdaların glisemik indeksi, karbonhidrat türü, lif içeriği, işlenme şekli ve pişirme süresi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir 2.
Glisemik indeks diyetini uygulamadan önce bir doktora veya diyetisyene danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: