Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cıva oranı en az olan balıklardan bazıları şunlardır:
- sardalya 123;
- hamsi 134;
- istavrit 134;
- somon 125;
- dil balığı 14;
- barbun 34;
- tekir 34;
- palamut 34;
- uskumru 34.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, haftada iki öğün düşük miktarda cıva içeren balık tüketiminin sağlık için risk oluşturmadığını bildirmiştir 34.
Cıva oranı, balığın yaşı ve büyüyüp irileşmesiyle artabilir 4. Bu nedenle, özellikle büyük ve uzun ömürlü balıkların tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır 34.
Hamileler ve emziren kadınlar, balık tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: