Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Ton balığı: Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) tahminlerine göre ton balıkları, ortalama olarak milyonda 0,126 ila 0,689 parça cıva içerir 3. Beyaz ton balığı olarak da bilinen konserve albacore ton balığı, skipjack veya yellowfin gibi konserve light ton balıklarından yaklaşık 3 kat daha fazla cıva içerir 3.
- Somon: Cıva oranı genellikle ton balığına göre daha düşüktür 5.
Cıva, besin zincirinin en üstünde yer alan büyük ve uzun ömürlü balıklarda daha fazla birikir 2.
Cıva zehirlenmesi konusunda endişelenmeye başlamak için ton balığını uzun bir süre ve bol miktarda tüketmek gerekir 3.
Hamile ve emziren kadınların, cıva oranı yüksek balıklardan kaçınmaları önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: