Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de üretilen bazı baharatlar şunlardır:
- Pul biber: En çok Gaziantep ve Islahiye'de üretilir 13.
- Kimyon: Konya ve Polatlı'da yetiştirilir 1.
- Kekik: Toros Dağları ve Ege Bölgesi'nde üretilir 12.
- Nane: Anadolu ve Mısır'da, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yetiştirilir 1.
- Susam: Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu'da üretilir 1.
- Safran: Sadece Safranbolu'da üretimi yapılır 1.
- Kişniş: Denizli, Mardin, Gaziantep, Burdur, Konya, Eskişehir, Niğde ve Ankara'da yetiştiriciliği yapılır 1.
- Zerdeçal: Akdeniz bölgesinde yetiştirilir 1.
- Karanfil: Özellikle Antalya ve Mersin'de yetiştirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: