Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte yenebilecek balıklar genellikle yüzey balıkları olarak adlandırılan ve temiz denizlerde yetişen balıklardır 24. Bu balıklara örnek olarak hamsi, istavrit, palamut, sardalya ve uskumru gösterilebilir 45.
Ayrıca omega-3 açısından zengin olan somon balığı da hamilelikte tüketilebilecek balıklar arasındadır 35.
Cıva oranı yüksek olan dip balıklarının ise hamilelikte fazla tüketilmesi önerilmez 12. Bu balıklara mezgit, kalkan, kefal, lüfer, barbun ve kılıç balığı örnek verilebilir 12.
Konserve ton balığı ise güvenilir markalardan alındığında ve miktarı haftada 4 orta boy konserveyi geçmeyecek şekilde olduğunda tüketilebilir 1.
Hamilelikte beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler için bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: