Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte balık tüketimi, bebeğin gelişimi açısından faydalıdır 12. Balık, omega-3 yağ asitleri, protein, D vitamini ve B12 gibi önemli besin maddeleri içerir 5.
Ancak, bazı balık türlerinin tüketimi sınırlanmalıdır:
- Dip balıkları (mezgit, kefal, levrek, lüfer, barbun, kalkan) yüksek miktarda kurşun ve ağır metal içerebilir, bu nedenle haftada ikiden fazla yenmemelidir 12.
- Cıva oranı yüksek olan ton balığı tüketimi de sınırlandırılmalıdır; haftada 4 orta boy konserveyi geçmemelidir 1.
- Çiğ balık ve sushi tüketimi, parazit ve bakteri riski nedeniyle önerilmez 12.
Hamilelik döneminde balık tüketimi hakkında kesin bir karar için bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: