Buradasın
Hamburgerin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamburgerin püf noktaları şunlardır:
- Et Seçimi: Hamburger köftesi için %20 yağlı, %80 yağsız dana döş eti kullanılmalıdır 12.
- Köfte Hazırlama: Köfteyi yoğururken fazla yoğurmaktan kaçınılmalı, içine soğan, sarımsak ve baharat eklenmelidir 13.
- Dinlendirme: Köfte harcını hazırladıktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirilmelidir 1.
- Pişirme: Köfteler yüksek ateşte pişirilmeli, ortasına hafifçe baş parmağınızla bastırarak yassı şekilde pişmeleri sağlanmalıdır 12.
- Ekmek ve Soslar: Hamburger ekmekleri fırında ısıtılmalı, cheddar peyniri ve çeşitli soslar (ketçap, mayonez, hardal) kullanılarak lezzetlendirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: