Buradasın
Halep tatlısı tek kişilik nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Halep tatlısını tek kişilik yapmak için, verilen malzemelerin miktarını azaltmak gerekmektedir.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı irmik 25;
- 1,5 su bardağı toz şeker 25;
- 1 poşet kabartma tozu 25;
- 1 poşet şekerli vanilin 25;
- 1,5 su bardağı süt 25;
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz 25;
- 3 su bardağı toz şeker 25;
- 2,5 su bardağı su 25;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 25;
- 2 çay bardağı Hindistan cevizi 5.
Hazırlanışı:
- Kalıbı tereyağı ile yağlayın 5.
- İrmik, toz şeker, kabartma tozu ve vanilini bir kaba alıp karıştırın, sütü ilave edin ve iyice karıştırın 25.
- Karışımın üçte birini kalıba dökün, üzerine pekmezi yayın ve cevizleri serpin, kalan karışımı ekleyin 5.
- Kalıbı bir tepsiyle kapatın ve 1 saat dinlendirin 5.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın 5.
- Tatlıyı fırına verip 30-35 dakika pişirin 5.
- Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın 5.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökün 5.
- Tatlının soğumasını bekleyin, ardından 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve Hindistan cevizine bulayarak servis edin 25.
Bu tarif, yaklaşık 30 dilim tatlı elde etmenizi sağlar 2. Tek kişilik için malzemeleri orantılı olarak azaltabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: