Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki zeytinyağını anlamak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Donma Testi: Hakiki zeytinyağı, 0 ve -6 derece arasında kaldığında donmaya ve kristalleşmeye başlar 12. Bir bardak zeytinyağını dondurucuya koyup yarım saat beklettikten sonra çıkarın, eğer tamamı donmuşsa gerçektir 1.
- Su Testi: Bir bardak ılık suyun üzerine az miktarda zeytinyağı ekleyin 14. Gerçek zeytinyağı baloncuklar çıkartarak suyun üzerine çıkar ve su yüzeyinde kalır, sahte zeytinyağı ise suya karışır 14.
- Tuz Ruhu Testi: Bir çay bardağının yarısına zeytinyağını doldurun ve üzerine bardak doluncaya kadar tuz ruhu ekleyin 12. Eğer zeytinyağı sarı rengini koruyorsa gerçektir, farklı bir renge dönüşüyorsa sahtedir 12.
- Tadım Testi: Bir çay kaşığı zeytinyağının tadına bakın, gerçek zeytinyağı boğazda yakıcı bir his bırakır 14.
- Koku Testi: Zeytinyağında baskın bir şekilde zeytin kokusu olmalıdır 14. Boyaya benzer bir koku alıyorsanız zeytinyağı oksitlenmiş ve sahtedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: