Gürcü usulü hınkal (hinkal) yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 5 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, su (aldığı kadar). İç harcı için: 250 gr kuzu kıyma, 250 gr dana kıyma, 2 orta boy kuru soğan, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Hamur malzemeleri bir kaba alınarak yoğurulur, ele yapışmayacak sert bir kıvam elde edilir. 2. Hamur 3 iri bezeye ayrılır ve açılabildiği kadar ince açılır. 3. Çaydanlığın alt kapağıyla veya iri bir halka ile büyük yuvarlaklar kesilir. 4. İç harç (kavurmadan çiğ şekilde) bolca konur ve dışa doğru büzgüler olacak şekilde şekil verilir. 5. Hazırlanan hınkallar, kaynar suya atılır ve yüzeye çıktıklarında alınır. 6. Servis için üzerine tereyağı, kızarmış pul biber, sarımsaklı yoğurt veya sarımsaklı sirke eklenebilir. Gürcü mantısının (hınkal) en önemli özelliği, çatal batırılmadan elle yenmesidir; çünkü çatal batırıldığında içindeki sular akar ve mantı lezzetini kaybeder.