Gürcü usulü hınkal yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 5 su bardağı un, 1 adet yumurta, bir tutam tuz, aldığı kadar su. - İç harç için: Yarım kilo dana kıyma, 2 adet kuru soğan, 1 su bardağı su, karabiber, tuz. - Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir kaba unu koyun ve içine yumurtayı kırdıktan sonra tuz ve suyu ekleyip iyice yoğurun. 2. Yoğurma işleminin ardından hamurları bezelere ayırıp dinlenmeye bırakın. 3. Diğer yanda iç harcı için soğanları küçük küçük doğrayın. 4. Doğradığınız soğanları, kıymayı, suyu, karabiber ve tuzu bir kaba koyarak karıştırın. 5. Dinlendirdiğiniz hamurları açıp bir kase ile kesin. 6. Ardından hamurların içine hazırladığınız iç harçtan koyup bohça şeklinde kenarlarından bükerek katlayın. 7. Uçlarını kestiğiniz hamurları sıcak suda haşlayın. 8. Haşlanan hamurları servis tabağına alın. 9. Yaktığınız tereyağını hamurların üzerine döktükten sonra servis edin.