Buradasın
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel ürünleri şunlardır:
- Köfte ve Kebaplar: Urfa kebabı, Adana kebabı, cağ kebabı gibi etli yemekler 14.
- Aşı: Buğday, et, nohut ve baharatlarla yapılan Erzurum'un meşhur çorbası 1.
- Lahmacun: İnce hamurun üzerine kıyma, soğan, biber ve baharatlarla yapılan harç yayılmasıyla hazırlanır 14.
- Muhlama (Kuymak): Mısır unu, tereyağı ve kaşar peyniriyle yapılan kahvaltılık 1.
- Kısır: Bulgur, domates, salatalık, yeşillikler ve baharatlarla yapılan pratik yemek 1.
- Dolma ve Sarma: Yaprak sarması, kabak dolması, patlıcan dolması gibi çeşitler 1.
- İçli Köfte: İnce bulgur hamurunun içine kıyma, ceviz, soğan ve baharatlarla yapılan harcın yerleştirilip kızartılmasıyla hazırlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: