Greyfurt marmelatı yapmak için gerekli malzemeler: 3 greyfurt; 3 limon; 2,375 su bardağı toz şeker. Yapılışı: 1. Greyfurtları yıkayın ve kabuklarını şeritler halinde dilimleyin. 2. 5 bardak suda kabukları bir taşım kaynatın, suyu dökün. 3. Başka bir tencerede limon suyu, su, şeker ve greyfurt dilimlerini ekleyin, yüksek ateşte bir taşım kaynatın. 4. Kabukları ekleyin ve marmelat kalınlaşmaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. 5. Steril kavanozlara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. 6. 10 gün kadar buzdolabında saklayın, 18 aya kadar oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Alternatif olarak, jöle şeklinde greyfurt marmelatı yapmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Greyfurt kabuklarını şeritler halinde kesin. 2. Kaynaması için suyu ocağa koyun. 3. Greyfurt kabuklarını bir taşım kaynatın, suyu değiştirin. 4. Greyfurt ve şekeri tencereye koyup şurup kalmayıncaya kadar kaynatın. 5. Greyfurt kabuklarını 6-8 saat boyunca yağlı kağıt veya fırın teli üzerinde kurumaya ve soğumaya bırakın. 6. Üzerine dilerseniz biraz daha şeker ve kakule ekleyebilirsiniz. Marmelat yapımında kullanılan tencerelerin yayvan ve geniş olması, şekerin en az iki seferde eklenmesi ve sürekli karıştırılması önerilir.