Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gliadine alerjisi olanlar, gluten içermeyen gıdalar tüketmelidir. Bu gıdalar arasında şunlar bulunur:
- Karabuğday: Gluten intoleransı için iyi bir alternatiftir 1.
- Tatlı patates: Alerjiye en az neden olan yiyeceklerden biridir 1.
- Keten tohumu: Anti-alerjen özelliklere sahiptir ve selenyum kaynağıdır 12.
- Yeşil çay: Alerjileri tedavi etmeye yardımcı olabilir 1.
- Sarımsak: İnflamatuar prostaglandinleri baskılayarak alerjiyi hafifletebilir 12.
Ayrıca, probiyotikler de bağışıklık sistemini güçlendirerek alerjinin semptomlarını azaltabilir 3.
Alerji durumunda, bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: