Buradasın
Gerçek yağlı kete nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek yağlı kete pişirmek için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 yumurta 1;
- 7 yemek kaşığı tereyağı 1.
Pişirme aşamaları:
- Tavaya iki kaşık tereyağı ile yarım su bardağı un koyup kavurun 1.
- Kalan un ve tereyağına süt ve tuz ilave edin 1.
- Bu karışıma sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya ekleyip, hamur elde edin 1.
- Yaklaşık bir saat beklettiğiniz hamuru 6 parçaya bölün 1.
- Her bir parçanın ortasını açıp içine kavrulmuş un koyun ve tekrar kapatın 1.
- Yağlanmış tepsiye ters şekilde koyup elle düzleştirin, üzerini çatalla delin 1.
- Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürerek fırına verin 1. 180 derecede kızarana kadar pişirin 1.
Ayrıca, yağlı kete tarifi için 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta (üzeri için) ve 1 su bardağı su gibi malzemeler de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: