Buradasın
Geleneksel tereyağlı kahvaltılık rulo nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel tereyağlı kahvaltılık rulo yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet yufka 13
- 200 gram dilediğiniz reçel (örneğin, böğürtlen reçeli) 13
- 2 yemek kaşığı tereyağı 13
- 1 su bardağı süt 13
Hazırlanışı:
- Yufkayı geniş bir tezgah üzerine serin 1.
- Yufkanın üzerine eşit miktarda tereyağını yayın 1.
- Tereyağını yufkanın her yerine yaymanız, çıtır bir kıvam elde etmeniz için oldukça önemlidir 1.
- Yufkanın üzerine reçeli güzelce yayın 1.
- Yufkayı dikkatlice rulo haline getirin 1.
- Rulo şeklini aldıktan sonra, küçük parçalar halinde kesin 1.
- Sütü bir kaba alın ve ruloları süt ile hafifçe ıslatın 1.
- Son olarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 13.
- Pişen tereyağlı reçelli çıtır ruloları sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: