Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemeklerde kullanılan bazı tereyağı çeşitleri:
- Tuzlu Tereyağı: Kahvaltıda ekmekle, makarna ve pilav tariflerinde kullanılır 12.
- Tuzsuz Tereyağı: Kek, kurabiye ve pasta gibi tatlılarda tercih edilir 123.
- Fermente Tereyağı: Yoğun lezzet gerektiren et yemeklerinde ve geleneksel Türk mutfağı tariflerinde kullanılır 1.
- Otlu Tereyağı: Izgara etlerde, sıcak ekmeklerin üzerinde ve makarnalarda kullanılır 1.
- Klarifiye Tereyağı (Ghee): Yüksek sıcaklıkta pişirme gereken yemeklerde, örneğin kızartmalarda ve kavurmalarda kullanılır 1.
Ayrıca, köy tereyağı, yayık tereyağı, organik tereyağı ve pastörize tereyağı gibi çeşitleri de yemek yapımında kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: