Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel gıdaların modern yöntemlerle üretimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:
- Geleneksel üretim karakteristikleri 13. Geleneksel gıdalarda kabul gören duyusal özellikler ve ürüne özgü karakterizasyon baz alınmalıdır 13.
- İnsan sağlığına zarar verecek uygulamalar 13. Ürün üretimine ait insan sağlığına zarar verecek uygulamalar bertaraf edilmelidir 13.
- Yenilikler 13. Geleneksel gıda teknolojisinin veya ürünün bileşenleri değiştirilemez, ancak gıda güvenliğini, kalitesini ve kullanışlılığını geliştirmek için teknolojik yenilikler uygulanabilir 13.
Birçok üretici, geleneksel ve modern üretim tekniklerini bir arada kullanarak hem geleneksel tadı korur hem de modern hijyen ve koruma standartlarına uyum sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: