• Buradasın

    Gaziantep'te biber ne zaman ekilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gaziantep'te biber ekimi için en uygun zaman nisan ayının sonları ile mayıs ayıdır 24.
    Bu dönemde hava sıcaklığının 24-26 derece olması ve don tehlikesinin ortadan kalkması gerekmektedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Biber ekimi nasıl yapılır?

    Biber ekimi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Toprak Hazırlığı: Biberler için derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti yüksek ve besin maddeleri açısından zengin tınlı topraklar uygundur. 2. Ekim ve Dikim: Tohumlar sıcak yastıklara ekilir ve yastıklar içerisinde çimlendirilir. 3. Gübreleme: Dikim öncesinde toprağa 3 ton/da yanmış ahır gübresi verilir. 4. Sulama: Dikimden 10-15 gün sonra sulama yapılmalı, ilk meyve görülünceye kadar sulamalardan kaçınılmalıdır. 5. Bakım: Dikimden bir hafta sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla birinci çapa yapılmalı, mayıs ayının ilk haftasından sonra tekrar boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa ve haziran ayında bir defa olmak üzere toplam üç çapa yapılmalıdır. 6. Hasat: Haziran sonu veya temmuz başında başlayıp, ekim ortasında sona eren dönemde, genellikle haftada bir kez olmak üzere 9-15 defa hasat yapılır.

    Biber hangi toprağı sever?

    Biber, iyi drene olan, hafif asidik toprakları sever. Ayrıca, biberin pH değeri 5,6-6,8 olan topraklarda daha iyi yetiştiği belirtilmiştir.

    Biber en iyi nasıl yetiştirilir?

    Biberin en iyi şekilde yetiştirilmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Toprak Hazırlığı: Biber, derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti yüksek ve besin maddeleri açısından zengin tınlı topraklarda iyi gelişir. 2. Ekim ve Dikim: Tohumlar sıcak yastıklara ekilir ve yastıklar içerisinde çimlendirilir, fideler 3-4 yapraklı olduktan sonra tüplere şaşırtılır. 3. Gübreleme: Dikimle birlikte fosforlu gübrenin tamamı, azotlu gübrenin yarısı kullanılır. 4. Sulama: Dikimden 10-15 gün sonra başlanmalı, ilk meyve görülünceye kadar sulamalardan kaçınılmalıdır. 5. Bakım: Dikimden bir hafta sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla çapa yapılmalı, Mayıs ayının ilk haftasından sonra tekrar boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa ve Haziran ayında da bir defa olmak üzere toplam üç çapa daha yapılmalıdır. 6. Hasat: Haziran sonu –Temmuz ayı başlarında başlayıp genelde Ekim ayı ortalarında son bulur, toplam 9-15 defa hasat yapılır.

    Gaziantep biber hasadı ne zaman yapılır?

    Gaziantep'te biber hasadı genellikle haziran ayı sonunda başlar.

    Biber hangi mevsimde yetişir?

    Biber, yılda iki defa farklı mevsimlerde yetişir: 1. Yaz mevsimi: Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları. 2. Sonbahar mevsimi: Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları.

    Kapya biber ne zaman dikilir?

    Kapya biber dikimi ilkbahar döneminde gerçekleştirilir. Dikim zamanı, bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

    Gaziantep'te en çok ne yetişir?

    Gaziantep'te en çok yetişen tarım ürünleri arasında antep fıstığı ve üzüm öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra kentte buğday, arpa, mercimek, nohut, karpuz, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, domates, biber, patlıcan, fasulye, turp ve havuç gibi ürünler de yetiştirilmektedir.