Buradasın
Biber ekimi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biber ekimi şu şekilde yapılır:
- Toprak Hazırlığı: Torf ve toprak karışımı düz bir yüzeye yerleştirilir 3.
- Tohum Ekimi: Tohumlar, üst üste gelmeyecek şekilde serpilir 3.
- Örtme: Tohumların üzeri, yarım santimetre kalınlığında karışımla örtülür 3.
- Sulama: Toprak nemli kalacak şekilde sulanır 3.
- Gölge: Ekim yapılan kap gölgeye yerleştirilir 3.
- Çimlenme: 8-10 gün sonra tohumlar çimlenir 3.
- Fide Dikimi: Fideler 4-5 santimetre boylanınca, 30-50 santimetre aralıklarla dikilir 3.
- Sulama Sonrası: Dikimden sonra sulanır 3.
Biber ekimi için en uygun zaman, iklim koşullarına bağlı olarak ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarıdır 245.
Biber yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar:
- Sıcaklık: Optimum sıcaklık 18-26 derece arasındadır 25. 15 derecenin altında ve 32 derecenin üstünde verim düşer 5.
- Toprak: İyi drenajlı, su tutma kapasitesi yüksek, humuslu ve tınlı topraklar tercih edilmelidir 25.
- Nem: Toprağın %60-70 oranında nemli olması gerekir 5.
- Güneş Işığı: En az 6-8 saat güneş ışığı alan bir konumda yerleştirilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: