Galeta hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 tatlı kaşığı tuz - 1,5 tatlı kaşığı kuru maya - 1 su bardağı su - 5 yemek kaşığı zeytinyağı - Anason veya kırmızı pul biber (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Un, tuz, maya, su ve zeytinyağını karıştırıp iyice yoğurun. 2. Hamuru iki parçaya ayırın. 3. Bir parçasına anason, diğer parçasına kırmızı pul biber ekleyip yoğurun. 4. Her parçayı tezgaha koyup merdane ile tabak büyüklüğünde açın. 5. Açtığınız hamuru ortadan ikiye bölün. 6. Yarım parçaları ince şeritler halinde kesin. 7. Her şeridi elinizle uzatıp fırın tepsisine dizin. 8. Tepsideki çubukların küçülmemesi için baş kısımlarını hafifçe bastırarak tepsiye yapıştırın. 9. 200 derece ısıya ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ayrıca, tatlı veya tuzlu galeta yapmak için farklı tarifler de mevcuttur.