• Buradasın

    Frika yemeği nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Frika, geleneksel bir Slovenian yemeğidir ve patates, peynir, domuz pastırması veya domuz yağı ile yapılır 45.
    Frika'nın bazı özellikleri:
    • Hazırlık: Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanır 4.
    • Enerji verici: Geçmişte çobanlara kahvaltı veya brunch için servis edilirdi 4.
    • Malzemeler: Taze otlar, lor peyniri veya domuz pastırması da eklenebilir 4.
    • Servis: Genellikle yanında mevsimlik salata ile öğle veya akşam yemeği olarak servis edilir 4.
    Frikase ise, et, balık, tavuk, köfte ve çeşitli sebzelerle hazırlanan beyaz soslu bir yemek çeşididir 1. Balkan mutfağında yaygın olarak yapılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Frik pilavı nerenin meşhur?

    Firik pilavı, özellikle Gaziantep yöresinde meşhurdur. Ayrıca, firik buğdayı kullanılarak yapılan firik pilavı, Irak mutfağının da önemli lezzetleri arasındadır.

    Frikasenin içine ne konur?

    Frikasenin içine konan malzemeler, yapılan frikasenin türüne göre değişiklik gösterebilir. Tavuk frikasesi için gerekli malzemeler: 500 g tavuk but, göğüs veya baget; 1 adet havuç; 1 adet soğan; 2 adet yumurta sarısı; 2-3 çorba kaşığı yoğurt; 1/2 limon suyu; 2 çorba kaşığı un; Tuz, karabiber, kırmızı toz biber; Sıvıyağ ve tereyağı. Köfte frikasesi için gerekli malzemeler hakkında bilgi bulunamadı. Frikase, et, balık, tavuk, köfte ve çeşitli sebzelerle hazırlanan beyaz soslu bir yemek çeşididir.

    Frik yemeği nasıl yapılır?

    Firik pilavı yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı firik; 1 su bardağı pilavlık bulgur; yarım su bardağı yeşil mercimek; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 adet soğan; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı; 5-5,5 su bardağı tavuk suyu; karabiber, pul biber, tuz. Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği ılık suda 3-4 saat bekletin. 2. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun. 3. Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun. 4. Yeşil mercimeği de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 5. Salçayı ekleyin, baharatları ilave edin. 6. Tuz ve sıcak tavuk suyunu ekleyin, kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın. 7. Su biraz çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. 8. Pilav piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve demlenmesi için havlu kağıt serilmiş kapağın altında 15-20 dakika bekletin. Firik pilavının farklı çeşitleri vardır; etli, şehriyeli, mercimekli, nohutlu olarak damak tadına göre yapılabilir.