• Buradasın

    Frik yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Frik yemeği iki farklı tarifle yapılabilir: firik pilavı ve chorba frik (Cezayir buğday çorbası).
    Firik pilavı tarifi:
    1. Malzemeler: 1 bardak firik, yarım bardak bulgur, 1 bardak haşlanmış nohut, 3 çorba kaşığı yağ (tercihen zeytinyağı), 1 büyük soğan, doğranmış, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 taze kırmızıbiber, doğranmış, 3 bardak sıcak su (tercihen tavuk suyu), tuz, kırmızıbiber, karabiber 1.
    2. Yapılışı:
    3. Firiki ayıkladıktan sonra bulgur ile birlikte yıkayın 1.
    4. Yağı bir tavada ısıtın, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 1.
    5. Biber salçasını ve biberi ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun 1.
    6. Sıcak suyu, firiki, bulguru, baharatı ilave edin 1.
    7. Kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak firik tüm suyu çekene kadar pişirin 1.
    8. Haşlanmış nohutları ilave edin, pilavın içine karıştırın 1.
    9. Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika demlendirip servis edin 1.
    Chorba frik tarifi:
    1. Malzemeler: 200 gram frik buğdayı (kırık buğday), 200 gram kuzu eti (kemikli), 1 adet soğan (doğranmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz (isteğe bağlı), 1 litre su veya et suyu, bir tutam taze kişniş (doğranmış) 2.
    2. Yapılışı:
    3. Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın, soğanı ekleyip kavurun 2.
    4. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun 2.
    5. Kuzu etini ekleyip etin rengi dönene kadar kavurun 2.
    6. Salçayı ekleyip karıştırın 2.
    7. Kimyon, karabiber ve zerdeçalı ekleyin, ardından suyu veya et suyunu ilave edin 2.
    8. Kaynamaya bırakın 2.
    9. Frik buğdayını ekleyin ve orta ateşte çorbayı 30-40 dakika
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Frika yemeği nedir?

    Frika, Slovenian Alpleri'nden gelen rustik ve doyurucu bir yemektir. Hazırlanışı: 1. Patatesler soyulur, grater veya gıda işlemcisi ile rendelenir. 2. Pancetta (veya yerine zeytinyağı veya domuz yağı) tavada kavrulup, rendelenmiş patatesler eklenir. 3. Orta ateşte 10-12 dakika pişirilerek altın rengi ve çıtır bir doku elde edilir. 4. Yarı sert ve sert peynirler ile doğranmış otlar eklenip, peynir eriyene kadar karıştırılır. 5. Karışım, tavada düz bir tabaka halinde yayılıp, 3-4 dakika daha pişirilerek çıtır bir kabuk oluşturulur. 6. Sıcak olarak servis edilir.

    Frik pilavı nerenin meşhur?

    Firik pilavı, Gaziantep yöresine ait meşhur bir yemektir.