Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Frik yemeği iki farklı tarifle yapılabilir: firik pilavı ve chorba frik (Cezayir buğday çorbası).
Firik pilavı tarifi:
- Malzemeler: 1 bardak firik, yarım bardak bulgur, 1 bardak haşlanmış nohut, 3 çorba kaşığı yağ (tercihen zeytinyağı), 1 büyük soğan, doğranmış, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 taze kırmızıbiber, doğranmış, 3 bardak sıcak su (tercihen tavuk suyu), tuz, kırmızıbiber, karabiber 1.
- Yapılışı:
- Firiki ayıkladıktan sonra bulgur ile birlikte yıkayın 1.
- Yağı bir tavada ısıtın, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Biber salçasını ve biberi ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun 1.
- Sıcak suyu, firiki, bulguru, baharatı ilave edin 1.
- Kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak firik tüm suyu çekene kadar pişirin 1.
- Haşlanmış nohutları ilave edin, pilavın içine karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika demlendirip servis edin 1.
Chorba frik tarifi:
- Malzemeler: 200 gram frik buğdayı (kırık buğday), 200 gram kuzu eti (kemikli), 1 adet soğan (doğranmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz (isteğe bağlı), 1 litre su veya et suyu, bir tutam taze kişniş (doğranmış) 2.
- Yapılışı:
- Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın, soğanı ekleyip kavurun 2.
- Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun 2.
- Kuzu etini ekleyip etin rengi dönene kadar kavurun 2.
- Salçayı ekleyip karıştırın 2.
- Kimyon, karabiber ve zerdeçalı ekleyin, ardından suyu veya et suyunu ilave edin 2.
- Kaynamaya bırakın 2.
- Frik buğdayını ekleyin ve orta ateşte çorbayı 30-40 dakika
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: