Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Firik pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı firik 2;
- 1 su bardağı pilavlık bulgur 2;
- yarım su bardağı yeşil mercimek 2;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 2;
- 1 adet soğan 2;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 5-5,5 su bardağı tavuk suyu 2;
- karabiber, pul biber, tuz 2.
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği ılık suda 3-4 saat bekletin 2.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun 2.
- Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun 2.
- Yeşil mercimeği de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun 2.
- Salçayı ekleyin, baharatları ilave edin 2.
- Tuz ve sıcak tavuk suyunu ekleyin, kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın 2.
- Su biraz çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin 2.
- Pilav piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve demlenmesi için havlu kağıt serilmiş kapağın altında 15-20 dakika bekletin 2.
Firik pilavının farklı çeşitleri vardır; etli, şehriyeli, mercimekli, nohutlu olarak damak tadına göre yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: