• Buradasın

    Frikasenin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen counter displays fresh ingredients for frikase—chicken pieces, carrots, onions, eggs, yogurt, lemons, and spices—neatly arranged beside a bubbling pot of creamy white sauce.
    Frikasenin içine konan malzemeler, yapılan frikasenin türüne göre değişiklik gösterebilir.
    Tavuk frikasesi için gerekli malzemeler:
    • 500 g tavuk but, göğüs veya baget 12;
    • 1 adet havuç 12;
    • 1 adet soğan 12;
    • 2 adet yumurta sarısı 12;
    • 2-3 çorba kaşığı yoğurt 12;
    • 1/2 limon suyu 12;
    • 2 çorba kaşığı un 12;
    • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 12;
    • Sıvıyağ ve tereyağı 12.
    Köfte frikasesi için gerekli malzemeler hakkında bilgi bulunamadı.
    Frikase, et, balık, tavuk, köfte ve çeşitli sebzelerle hazırlanan beyaz soslu bir yemek çeşididir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Frik yemeği nasıl yapılır?

    Firik pilavı yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı firik; 1 su bardağı pilavlık bulgur; yarım su bardağı yeşil mercimek; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 adet soğan; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı; 5-5,5 su bardağı tavuk suyu; karabiber, pul biber, tuz. Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği ılık suda 3-4 saat bekletin. 2. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pilav tenceresinde kavurun. 3. Üzerine firik ve bulguru koyarak kavurun. 4. Yeşil mercimeği de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 5. Salçayı ekleyin, baharatları ilave edin. 6. Tuz ve sıcak tavuk suyunu ekleyin, kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın. 7. Su biraz çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. 8. Pilav piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve demlenmesi için havlu kağıt serilmiş kapağın altında 15-20 dakika bekletin. Firik pilavının farklı çeşitleri vardır; etli, şehriyeli, mercimekli, nohutlu olarak damak tadına göre yapılabilir.

    Frika yemeği nedir?

    Frika, geleneksel bir Slovenian yemeğidir ve patates, peynir, domuz pastırması veya domuz yağı ile yapılır. Frika'nın bazı özellikleri: Hazırlık: Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Enerji verici: Geçmişte çobanlara kahvaltı veya brunch için servis edilirdi. Malzemeler: Taze otlar, lor peyniri veya domuz pastırması da eklenebilir. Servis: Genellikle yanında mevsimlik salata ile öğle veya akşam yemeği olarak servis edilir. Frikase ise, et, balık, tavuk, köfte ve çeşitli sebzelerle hazırlanan beyaz soslu bir yemek çeşididir.