Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Ürünün dondurulması 13. Ürünler, kristal bir form alana kadar dondurulur 1.
- Süblimasyon (birincil kurutma) 13. Dondurulmuş ürünler, süblimasyonun gerçekleşmesi için gerekli enerjinin oluşturulduğu yüksek basınçlı makinelere aktarılır 2. Bu aşamada, üründeki su içeriğinin %90-95'i uzaklaştırılır 3.
- Desorpsiyon (ikincil kurutma) 13. Üründeki son nem, mümkün olduğunca azaltılır 3. Bu, kapiler kuvvetlerin üstesinden gelinerek ürünün iç yüzeyinde adsorbe edilen suyun uzaklaştırılmasıyla sağlanır 3.
Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra ürünler, nem ve ısı geçirmeyen ambalajlarda paketlenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: