Buradasın
Fransız usulü adisebaba tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız usulü Adisebaba tatlısı yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Adisebaba tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 paket vanilyalı puding 14;
- 1 paket çikolatalı puding 14;
- 4 su bardağı süt 14;
- krem şanti 14;
- yarım su bardağı soğutulmuş süt 14;
- 1 paket kakaolu bisküvi 14;
- 3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı 14;
- ince kıyılmış Antep fıstığı 14;
- üzeri için 150 gr sütlü çikolata ve 1,5 çay bardağı krema 14.
Yapılışı:
- Vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile, çikolatalı pudingi ise 2 su bardağı süt ile hazırlayıp soğumaya bırakın 124.
- Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın 2.
- Krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge ekleyip mikserle 2 dakika çırpın 2.
- Kuru incir, kuru kayısı, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın 2.
- Karışımı pişirme kalıbının içerisine döküp eşit şekilde yayın 2.
- Kalan krem şantiyi çikolatalı pudinge ekleyip mikserle 2 dakika çırpın ve vanilyalı pudingin üzerine dökün 2.
- Kakaolu bisküviyi robotta ufalayıp süt ve tereyağı ile karıştırın 2.
- Bisküvili karışımı çikolatalı pudingin üzerine döküp eşit şekilde yayın ve hafifçe bastırın 2.
- Tatlıyı dondurucuda 3-4 saat bekletin 14.
- Üzeri için kremayı ısıtıp içine çikolataları ekleyin ve eritin 14.
- Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tel ızgara üzerine alın ve çikolatalı karışımı her tarafını kaplayacak şekilde dökün 2.
- 15 dakika bekletip servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: