Fransız usulü Adisebaba tatlısı yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Adisebaba tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 paket vanilyalı puding; 1 paket çikolatalı puding; 4 su bardağı süt; krem şanti; yarım su bardağı soğutulmuş süt; 1 paket kakaolu bisküvi; 3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı; ince kıyılmış Antep fıstığı; üzeri için 150 gr sütlü çikolata ve 1,5 çay bardağı krema. Yapılışı: 1. Vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile, çikolatalı pudingi ise 2 su bardağı süt ile hazırlayıp soğumaya bırakın. 2. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 3. Krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge ekleyip mikserle 2 dakika çırpın. 4. Kuru incir, kuru kayısı, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. 5. Karışımı pişirme kalıbının içerisine döküp eşit şekilde yayın. 6. Kalan krem şantiyi çikolatalı pudinge ekleyip mikserle 2 dakika çırpın ve vanilyalı pudingin üzerine dökün. 7. Kakaolu bisküviyi robotta ufalayıp süt ve tereyağı ile karıştırın. 8. Bisküvili karışımı çikolatalı pudingin üzerine döküp eşit şekilde yayın ve hafifçe bastırın. 9. Tatlıyı dondurucuda 3-4 saat bekletin. 10. Üzeri için kremayı ısıtıp içine çikolataları ekleyin ve eritin. 11. Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tel ızgara üzerine alın ve çikolatalı karışımı her tarafını kaplayacak şekilde dökün. 12. 15 dakika bekletip servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.