Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cheddar fondue yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/4 bardak tereyağı 2;
- 1/4 bardak çok amaçlı un 2;
- 1/2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) 2;
- 1/4 çay kaşığı hardal 2;
- 1/4 çay kaşığı karabiber 2;
- 1/4 çay kaşığı Worcestershire sosu 2;
- 1,5 bardak tam yağlı süt 2;
- 2 bardak rendelenmiş cheddar peyniri 2.
Yapılışı:
- Küçük bir tencerede tereyağını eritin 2.
- Un, tuz, hardal, karabiber ve Worcestershire sosunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın 2.
- Yavaşça sütü ekleyin 2.
- Kaynamaya bırakın, 2 dakika pişirin ve kalınlaşana kadar karıştırın 2.
- Ocağı kısın ve peyniri ekleyin, peynir eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın 2.
- Bir fondue kabına veya 1,5 litrelik yavaş pişiriciye aktarın ve sıcak tutun 2.
- Ekmek, jambon, sosis ve/veya brokoli ile servis yapın 2.
Alternatif bir tarif:
- 1/2 bardak Coors Light bira 4;
- 2 diş sarımsak 4;
- 1 çay kaşığı kuru hardal tozu 4;
- 2 çay kaşığı Worcestershire sosu 4;
- 6 ons orta keskin cheddar peyniri 4;
- 2 ons Emmentaler İsviçre peyniri 4;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 4.
Yapılışı:
- Peynirleri rendeleyin veya küçük küpler halinde kesin 4.
- Mısır nişastası ile kaplayın 4.
- Bira, sarımsak, kuru hardal ve Worcestershire sosunu tencereye alıp karıştırın 4.
- Karışım ısındığında peynirin üçte birini ekleyin ve peynir eriyip karışana kadar iyice karıştırın 4.
- Tüm peynir eklenene kadar karıştırmaya devam edin 4.
- Pürüzsüz olana kadar karıştırın 4.
Alkol içeren tarifler, alkol tüketmeyen kişiler için uygun değildir ve önceden hazırlanıp sonra ısıtıldığında iyi sonuç vermez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: