Cheddar fondue yapmak için gerekli malzemeler: 1/4 bardak tereyağı; 1/4 bardak çok amaçlı un; 1/2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı); 1/4 çay kaşığı hardal; 1/4 çay kaşığı karabiber; 1/4 çay kaşığı Worcestershire sosu; 1,5 bardak tam yağlı süt; 2 bardak rendelenmiş cheddar peyniri. Yapılışı: 1. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. 2. Un, tuz, hardal, karabiber ve Worcestershire sosunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. 3. Yavaşça sütü ekleyin. 4. Kaynamaya bırakın, 2 dakika pişirin ve kalınlaşana kadar karıştırın. 5. Ocağı kısın ve peyniri ekleyin, peynir eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. 6. Bir fondue kabına veya 1,5 litrelik yavaş pişiriciye aktarın ve sıcak tutun. 7. Ekmek, jambon, sosis ve/veya brokoli ile servis yapın. Alternatif bir tarif: 1/2 bardak Coors Light bira; 2 diş sarımsak; 1 çay kaşığı kuru hardal tozu; 2 çay kaşığı Worcestershire sosu; 6 ons orta keskin cheddar peyniri; 2 ons Emmentaler İsviçre peyniri; 2 yemek kaşığı mısır nişastası. Yapılışı: 1. Peynirleri rendeleyin veya küçük küpler halinde kesin. 2. Mısır nişastası ile kaplayın. 3. Bira, sarımsak, kuru hardal ve Worcestershire sosunu tencereye alıp karıştırın. 4. Karışım ısındığında peynirin üçte birini ekleyin ve peynir eriyip karışana kadar iyice karıştırın. 5. Tüm peynir eklenene kadar karıştırmaya devam edin. 6. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Alkol içeren tarifler, alkol tüketmeyen kişiler için uygun değildir ve önceden hazırlanıp sonra ısıtıldığında iyi sonuç vermez.