• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fond, yemeklerde çorbaların, sosların ve yemeklerin hazırlanmasında kullanılan temel sıvı anlamına gelir 34.
    Fond çeşitleri:
    • Beyaz fond (fond blanc): Tavuk ve dana eti ile kemiklerin haşlanması ve süzülmesi ile elde edilir 3.
    • Kahverengi fond (fond brun): Sığır eti ve kemikleri ile hazırlanır, ayrıca sebzeler ve yağ ile kavrulur 3.
    • Sebze fond (fond de vegetal): Sebzelerin sautéed edilmesi ve tereyağında pişirilmesi ile elde edilir 1.
    Fond, yemeklere lezzet ve besin değeri katar 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fond ne işe yarar?

    "Fond" terimi farklı bağlamlarda farklı işlevlere sahiptir: 1. Finansal Yatırım: Fond, yatırımcıların bir araya gelerek oluşturduğu bir yatırım havuzudur. 2. Gastronomi: Fond, yemek tariflerinde kullanılan, et veya sebze suyunun kaynatılarak elde edilen yoğunlaştırılmış bir sıvıdır. 3. Sanat ve Tasarım: Fond, bazı sanat eserlerinde veya tasarımlarda arka plan veya temel yapı anlamında kullanılabilir. 4. Aşçılık: Uluslararası otel mutfağında, ticari mutfakta çeşitli sauces, çorbalar ve yemeklerin hazırlanmasında ana sıvı madde olarak kullanılır.

    Fondö ve fondü aynı mı?

    Fondö ve fondü farklı anlamlara sahip kelimelerdir: - Fondü: İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü, eritilmiş peynirle yapılan bir yemektir. - Fondö: Baskı sektöründe, bir renkten diğerine kademeli geçiş anlamına gelen bir sıfattır.