Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fond, çeşitli şekillerde elde edilebilir:
- Kemikleri ve etleri kaynatarak 15;
- Sebzeleri haşlayarak 15;
- Bazen de süt veya yağ gibi besin maddelerini kullanarak 15.
Fond, kullanıldığı yere göre değişiklik gösterir ve yemeğe lezzet, görünüm ve besin değeri katar 15. Örneğin, tavuk çorbasında tavuk fondunun kullanılması çorbanın kalitesini artırır, ancak balık çorbasında tavuk fondunun kullanılması lezzet karmaşasına yol açar 15.
Fond türleri:
- Kahverengi fondlar 15. Sığır kemiği ve etlerinden hazırlanır 15.
- Beyaz fondlar 15. Dana kemikleri, etleri, ot ve baharatlarla hazırlanır 15.
- Tavuk fondları 15. Tavuk kemikleri, boyun, kanat, sebze, ot ve baharatlarla hazırlanır 15.
- Balık fondları 15. Balık kemikleri, kafası, sebze, ot ve baharatlarla hazırlanır 15.
- Sebze fondları 15. Mevsime uygun sebzeler kullanılarak hazırlanır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: