Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fondüde kullanılan bazı peynir çeşitleri:
- Peynir fondü için klasik olarak Gruyère, Emmental ve Appenzeller peynirleri kullanılır 14.
- Farklı lezzetler için Cheddar, Gouda veya Parmesan gibi peynirler de tercih edilebilir 1.
Peynir fondü tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 diş sarımsak 35;
- 125 g eski kaşar peyniri 3;
- 125 g Kars gravyer peyniri 3;
- 125 g çedar peyniri 3;
- 150 ml süt 3;
- 2 yemek kaşığı un 3;
- Tuz, karabiber 3;
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 3.
Fondü yaparken özel bir fondü tenceresi ve uzun saplı çatallar gereklidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: